• mariagerfjordguiden på facebook
  •  
  • mobilmenu

Turbeskrivelse for Blå Sti fra Fladbjerg - Als Odde (ca. 13 km)

25. Kongsdal Havn (pause og overnatning) 

N 56.68347 E 10.07299

En fin plads ved lystbådehavnen med diverse gode faciliteter. Se www.kongsdal-baadelaug.dk.

Inderst i lystbådehavnen er der en flydebro for kano og kajak og bagved et græsareal, som må bruges til teltovernatning mod et mindre beløb, der giver lov til at bruge alle faciliteter. Betalingsautomaten er ved indkørslen til området.

Der er nem adgang med bil og en stor, højtliggende teltplads med fin udsigt over fjorden. Kommer I i bil, er det en dejlig plads. Der er sheltere og bålplads ved  denne plads. Ved lystbådehavnens P-plads står et rødt og hvidstribet fyrtårn.

Der er en fin vandretur til Dania området på ca. 1,5-2 km. ad vejen mod nordvest og en gåtur ad trampesti mod øst i et tidligere”Spor i landskabet”. Forbi Falslevgård mod Assens, gennem en frugtplantage (privat grund) og ned under vejen tilbage mod  Kongsdal Havn langs vandet er også en mulighed.

Ruten Fladbjerg - Kongsdal er på ca. 4,5 km. På turen passeres saltfabrikken Akzo Nobel efterfulgt af det gamle cementarbejder-miljø Dania med de typiske gule arbejderboliger. Området er beskrevet i ”Daglejerne" af Hans Kirk. Der passeres et lille, privat fiskerleje, Skarodde, og en havn,der er udskibningssted. Til slut nås Kongsdal Havn inde i bugten.

26. Lillefjord (pause og overnatning)

N 56.6840857 E 10.0867280

Et indhegnet græsareal øst for Lillefjord, der i gamle dage var udskobningssted for kartofler. Her kan overnattes, dog er telt ikke tilladt.

Her er dejlig udsigt og mulighed for en vandretur op ad skrænterne og forbi Falslevgård Mølle (www.falslevgaard.dk).

Ruten fra Kongsdal Havn til Lillefjord er på ca. 500 meter. Fra Kongsdal fortsættes langs kystens strandenge. Fremme ved Lillefjord er der en lille indsejling ind til den lille fjord.

27. Ajstrup Strand (pausested)

N 56.698941 E 10.172422

Et fredet område, ejet af Naturstyrelsen. Der er en eng, der afgræsses og er hegnet ud mod vandet. Her kan holdes pause, og der er en fin vandretur i Ajstrup-skoven, hvor der er en markeret vandrerute på ca. fem km. Dog skal du fra engen op gennem et vildnis for at finde stien, og der kan være fugtigt (der arbejdes på at få ryddet en tilgængelig sti).

Der kan også sejles over fjorden til Havnø Mølle, en herregårdsmølle fra år 1842. En hollandsk vindmølle, der er tækket med rør fra top til bund. Tag evt. en vandretur op til møllen, hvor der er bord-bænkesæt, toilet og en dejlig udsigt over fjorden mod Ajstrup Bugt.

Ruten Lillefjord – Ajstrup Strand er på ca. 8 km. I passerer flotte skrænter og kommer forbi udmundingen af Kastbjerg Å lige før Hotel Å Mølle. Derefter passeres et engareal og nogle private småhavne. Efter ca. fire km når I Hadsund broen. De næste kilometer skal I passe på lavt vand, så sejlrenden skal næsten følges.