• mariagerfjordguiden på facebook
  •  
  • mobilmenu

Turbeskrivelse for Blå Sti fra Hobro - Bramslev Bakker

 

01. Hobro Ro- og Kajakklub

Pausested. N 56.64030 E 9.80311

Bådebro og udendørs borde/bænke. Anløb af broer efter behov. Isætning af både og brug af borde efter aftale med Carsten Kragh (tlf. 60957419).

Klubbens både og kajakker bruges udelukkende af medlem- mer. For ønske om udlejning henvises til Mariagerfjord Kajak v/Carsten Nørgård. For isætning af både henvises til pladsen ved lystbådehavnen.

02 Hobro Lystbådehavn

Pausested. N 56.64327 E 9.81067

Der er anløbsbro og et grønt område med bord/bænke og grill. Der er parkeringsplads og overnatnings muligheder for autocampere.

Fra Hobro Ro- og Kajakklub kan I gå mod øst langs fjorden, forbi lystbådehavnen og ad markerede vandrestier ad Mariager Fjord Panorama-rute mod Hegedal og Bramslev Bakker.

En vandretur gennem Hobro by i sydvestlig retning fører til Vikingeborgen Fyrkat.

På sydsiden af havneområdet ligger Hobro Havn med GASmuseet, skibsværft, Maritimt Kulturcenter med udstilling og besøgsmulighed, industrikaj, ishus (Den Blå Fisk), restaurant (Café K), Lystfartøjsmuseet, Det Røde Pakhus, galleri og Himmerlands Teater.

03 Lille Skovsgaard Hage

Pausested. N 56.64611 E 9.84563

Et fuglebeskyttelsesområde med sandstrand. Dejlig udsigt mod øst ind over land, hvor strandengene tager over. PANORAMA-ruten passerer lige forbi. Mod vest er der bord/ bænke og multtoilet

04 Bramslev Bakker

Pausested campingplads. N 56.64971 E 9.86975

Det første du bemærker, er høje skrænter med enebær, træer og græssende får. Der en fin sandstrand, hvis du trænger til et fjordbad. Du kommer først til en badebro, der også er anløbsbro for turbåden Svanen. Faciliteter mellem enebærbuskene. Lidt længere henne ligger en anløbsbro for vandskiklubben.

Hvis du vil overnatte på campingpladsen, kan du parkere kajakken ude til højre langs hegnet. Du kan evt. låne en terrængående sækkevogn/dobbeltkajakvogn på campingpladsen. Der er restaurant, campingplads og en storslået udsigt på skræntens top, hvor campingpladsens teltplads også ligger. Fra P-pladsen er der adgang til Mariager Fjord Panoramarute og bilvej mod Valsgård. Mod betaling af bompenge, er der adgang til isætnings-mulighed fra stranden.

(Fra Bramslev Bakker er der 3,5 km til næste pausested, Paradiset. Se Blå Sti Bramslev Bakker - Vive)