• mariagerfjordguiden på facebook
  •  
  • mobilmenu

Turbeskrivelse for Blå Sti fra Vive - Als Odde

10. Hadsund Roklub (pause og overnatning)

N 56.7086289 E 10.1038867

Klubben ligger i den vestlige udkant af Hadsund. Der kan bestilles overnatning i klubhuset. Se www.hadsundroklub.dk 

P-plads og mulighed for isætning på området. Gode flydebroer at gå i land fra. Der er vandreture i skovene bag roklubben med sti til skovområdet Linddalene. Ca. 1 km ind til byen og forretninger.

Ruten Vive Bådelaug – Hadsund Roklub er på ca. fem km og går langs skov og enge.

11. Hadsund Øst (pause og overnatning)

N 56.7175975 E 10.1316573

Fin sandstrand med gode muligheder for at gå i land og bade. Der kan isættes kajak/kano herfra og parkeres ved idrætshallerne. Øst for P-pladsen ligger Hadsund Camping- og Vandrehjem (Stadionvej 33, 9500 Hadsund, Tlf. +45 28591023) med overnatning. Her kan lånes dobbelt kajakvogn, der letter transporten fra campingpladsen. Et fredeligt sted, med lidt cykel- og vandretrafik da Nordsøstien går lige forbi.

Ruten fra roklubben til Hadsund Øst er på ca. to km og går forbi små, private havne, under Hadsundbroen og forbi fiskerihavnen og en fin, lille badestrand.

12. Havnø Mølle (pausested)

N 56.7089331 E 10.1661063

Landgang lige før den lille mole ved en sandstrand og et lille vandløb. Ofte står der lystfiskere på molen, og sejlrenden går lige forbi. En grusvej fører op til Havnø Mølle, en gammel hollandsk mølle beklædt fra bund til top med strå. Ved møllen er der bord/bænke og toilet.

Ruten Hadsund Øst – Havnø Mølle er på ca. 2,5 km. Følg sejlrenden. Møllevingerne kan ses under næsten hele turen.

13. Korup Å (pause og overnatning)

N 56.713268 E 10.206406

Lige vest for Korup Ås udløb ligger en skøn plads for pause og overnatning. Der er ingen faciliteter, men et dejligt sted for en sidste pause/overnatning inden Als Odde. Bord-bænk, teltplads for et eller to telte. Telte må ikke være synlige fra landevejen. Tag hensyn til bådene på pladsen; de er ejet af Korup Å Bådelaug.

Nyd de store vidder fra diget eIler prøv en tur op ad Korup Å, gennem højvandslukket og ind i sivskoven til dæmningen.

Ruten Havnø Mølle til Korup Å er på ca. 4,5 km. Følg sejlrenden forbi de lavvandede områder med strandenge. Find pladsen ud fra koordinaterne.

14. Als Odde (pausested)

N 56.704820 E 10.323133

Pausestedet ligger på vestsiden af odden med udsigt ind i fjorden. Besøg Cáfe Odden i den østlige ende af odden og gå tur i det særprægede område, hvor der kun er få helårsbeboere. Om sommeren stiger antallet eksplosivt på grind af sommerhusene, som strækker sig hele vejen op til Als. Ca. 500 m længere oppe ad vejen ligger den hyggelige restaurant Jægerhuset med en skøn gammeldags atmosfære.

Ruten Korup Å - Als Odde er på ca. ni km. Følg strømmen og kanten af sejlrenden. Først passeres ”Professorens hus” i svinget mod sydøst. Dernæst ned mod godset Overgård, hvis spir anes over skoven. Ro langs digerne mod syd til de inddæmmede småøer i fjordens oprindelige udløb.

Er tiden til det, bør I også tage turen ud til sandrevlerne 2,5 km uden for Als Odde. Er I heldige, ser I sæler og måske et marsvin.