• mariagerfjordguiden på facebook
  •  
  • mobilmenu

Turbeskrivelse for Blå Sti fra Katbjerg Odde - Fladbjerg (ca. 10 km)

19. Cilleborg Hage (pausested)

N 56.64957 E 9.94026

Cilleborg Hage er let kuperet med højt græs og lidt buske. Normalt fine landgangsmuligheder og om sommeren også bademulighed. En flot og relativt uberørt natur med en unik udsigt over fjorden og de bagvedliggende bøgeklædte skrænter.

Mulighed for flotte vandreture langs vandet både østpå mod Mariager (ca. tre km),  men også vestpå mod Katbjerg Odde. Området er relativt uforstyrret, da adgang kun kan ske på gåben samt fra vandsiden. Er I heldige, vil indhegnede kvæg bryde stilheden for en stund.

Ruten Katbjerg Odde – Cilleborg Hage er på ca. 2,5 km. Flot og relativt uberørt kyststrækning med vekslende bøgeskov og landbrug og kendetegnet af et meget varieret fugleliv med skarv, fiskehejre, andefugle og en sjælden gang havørn. Landgang er mulig på store dele af af strækningen. Stranden er kombineret sand, sten og muslingeskaller. Muslingebanker findes spredt i det lavvandede område.

20. Frydensbjerg (pause og overnatning)

N 56.64935 E 9.9558046

Pladsen finder I øst for sømærket ved en lille sandstrand. Et fint pausested, med mulighed for primitiv overnatning (pt. ikke ryddet for krat og buske). En vandresti fra Mariager går tæt forbi stedet. Vandretur op mod jernbanen ad en stejl skrænt. Der en fin trappe oppe i skoven over veteranjernbanen, hvor I kan finde udsigtspunkter over fjorden.

Ruten Cilleborg Hage - Frydensbjerg er på ca. 1 km og passerer eng og skov tæt ved vandet, sandstrand samt siv og buske ved sømærket.

21. Mariager Camping (pause og overnatning)

N 56.65498 E 9.97106

Mariager Camping er en fin familieplads med mange faciliteter og lige ud til fjorden. Her er adgang til fjorden med kajakker, kanoer mv. Der er ikke langt til velfærdsbygningerne, og teltpladsen ligger beskyttet mellem buske. Hvis I foretrækker teltplads med udsigt, er der en fin plads yderst på campingpladsen ved en lille skov. Der er også hytteudlejning.

Få minutters gang fra pladsen findes indkøb, havn, Mariager Saltcenter, Klosterkirken, Rosenhaven, Veteranjernbanen mm. Der er fine muligheder for gåture langs fjorden både øst-på mod Mariager by og vestpå langs stisystemer ved vandet.

Ruten Frydensbjerg - Mariager Camping er på ca. en km og byder på udsigt til flotte, skovklædte skrænter og veteranjernbane. Bugten er lavvandet med store sten på bunden. Nem landgang mange steder.

22. Mariager Kajakklub (pausested)

N 56.65471 E 9.97853

Kajakklubbens klubhus er lige ud til fjorden med fin udsigt  mod Høllet og Stinesminde. Se i øvrigt: www.mariagerkajakklub.dk hvis man har brug for at komme ind til vand, toilet og bad.

Der er gåafstand til indkøb, havn, Mariager Saltcenter, Mariager Camping, Klosterhaven, Rosenhaven, Hohøj, Alstrup Krat mv. samt mulighed for vandreture langs Mariager Fjord.

Ruten Mariager Camping – Mariager Kajakklub er på ca. 500 meter. Fra Katbjerg Odde til Mariager Kajakklub er distancen ca. fem km.

23. Landgangen (pausested)

N 56.65471 E 9.98553

Rasteplads med bord-bænkesæt på stort græsareal øst for lystbådehavnen i Mariager . Stedet kan bruges som isætningssted for kajakker, kanoer ogbåde, da der er nem adgang fra Fjordgade med bil.

Samme adgang til byen og omegnens servicetilbud og seværdigheder som fra kajakklubben.

Ruten Mariager Kajakklub – Landgangen er på ca. 500 meter.

24. Fladbjerg (pausested)

N 56.67389 E 10.03212

Græsareal med lidt buske og træer, som er privatejet, så der er kun adgang i henhold til Naturbeskyttelseslovens kap. 4 §22:

Strandbredder og andre kyststrækninger er åbne for færdsel til fods, kortvarigt ophold og badning på arealer mellem daglig lavvandslinje og den sammenhængende landvegetation, der ikke er domineret af salttålende planter eller anden strandbredsvegetation. Adgang sker på eget ansvar. Det er tilladt kortvarigt at have en båd uden motor liggende på strandbredden.

Ruten til søs Mariager - Fladbjerg Havn er på ca. 4,5 km. I roer langs skovklædte skråninger, passerer Stenarmen og ror langs vejen mod Fladbjerg. Tre km fra Fladbjerg er en P-plads med bord-bænkesæt (GPS:  56.6719065,10.0111889).