• mariagerfjordguiden på facebook
 •  
 • mobilmenu

Bramslev Bakker (4 km rundtur)

Udsigten fra p-pladsen ved Bramslev Bakker er enestående. Ruten bugter sig i enebærlandskabet, hvor får, heste og kvæg holder overdrevene afgræsset, så de ikke gror til med træer. Mod beskeden betaling er det muligt at køre til stranden, hvor der er bademuligheder, og hvor turbåden Svanen lægger til. Der er anlagt en rist langs stranden, som kørestolsbrugere kan benytte.

Vandreruterne i området

Panoramaruten er en certificeret vandretur fra Hobro til Bramslev Bakker på ca. 10 km. 

Fredningerne i området sikrer adgang til fods på nogle af Danmarks smukkeste kystarealer på nordsiden af Mariager Fjord. Med fem afmærkede vandreruter i området, er der gode muligheder for at kombinere en tur efter eget ønske. 

Læs mere om ruterne og naturen i området i folderen:

Folder om Hegedal, Valsgård Bæk og Bramslev Bakker

Enebær i Bramslev Bakker

Prøv at finde en Enebær busk med bær på i Bramslev Bakker. Busken har både grønne og blåsorte bær på samme tid. Det er fordi bærrene ikke bliver modne samme år som de dannes. Et gammelt ordsprog siger, at hvis enens bær modnes på samme tid, så er dommedag nær.

Helt tilbage fra gammel tid har man brugt bærrene og også selve planten til både magi og medicin. I oldtiden anså man enen som hellig, den måtte ikke fældes. Men det var ikke kun i Danmark, at man udnyttede enens mange egenskaber – de gamle ægyptere brugte den i deres tempelrøgelse. I det hele taget har afbrænding af enekviste haft stor betydning i flere kulturer førhen. Røgen kunne holde trolddom væk og samtidig rense luften.

Det mest berømte produkt med enebær er nok gin eller genever som drikken kaldes i Holland – det var i øvrigt her den blev opfundet i 1700-tallet af en kemiker ved navn Sylvius.

Har du selv fået lyst til at prøve at lave noget med enebær. Så husk kun at plukke de modne bær. Der skal ikke mange bær til at give smag til en gryderet. Du skal have lidt flere, hvis du vil lave en kryddersnaps – til gengæld må bærrene ikke trække for længe i brændevinen.

Og husk så lige aldrig at have hat på, når du plukker enebær – som det gamle ordsprog siger: ”For hylden bøjer man sig, for enen tager man hatten af.” Gør det hellere, man ved jo aldrig...

 • Information

  P-plads: Bramslev Bakker 5, Bramslev, 9500 Hobro
  N56.651627 E9.868710 

  Underlag: Kørestolsvenlig strandsti, grusvej, trampestier.

  Afmærkning: Ruten er afmærket med gule pile

  OBS! Græssende dyr, evt. handyr, kuperet terræn. Rutefolder tilgængelig.

 • Hent GPS fil her (GPX-KML fil)